Valgkampagne

Er du ikke velsignet med et parti, der giver dig en standardskabelon til en hjemmeside i partiets design, er den entydige anbefaling herfra at lave en side i WordPress. For det er let, og det virker.

Der er mange måder at gøre det her på – og det er helt okay, hvis du hellere vil lave en side i Wix eller noget helt tredje. Det her er løsningen for dig, hvor det bare skal virke – nogle vil kalde det en cowboymetode, fordi jeg ikke kommer til at foreslå dig alt muligt avanceret. Jeg er ligeglad, hvis du er, og du bare vil have det til at virke, og så forfine senere. Går du i stå her, er du velkommen til at smide mig en mail på [email protected]

Når du skal lave en hjemmeside, skal du sådan cirka bruge: Et firma, der kan hoste din hjemmeside (et webhotel), en skabelon du kan bygge din hjemmeside i, og et domæne, så din hjemmeside kommer til at ligge på en webadresse, der lyder godt, når man skal finde din hjemmeside.

Jeg bruger firmaet i123.dk til mine hjemmesider, når jeg skal gøre det på den lette måde og bygge det selv, og jeg har en hjemmesidepusher, som bygger det for mig (Sune Toft og ST Digital), hvis det skal være lidt federe. Jeg bruger i123, fordi supporten er god, fordi de løser mine problemer, fordi det er relativt idiotsikkert, når jeg selv glemmer noget, og fordi der er god driftsstabilitet. Jeg har været tilfreds kunde i mange år.

Derfor anbefaler jeg, at du gør følgende:

1. Gå ind på https://www.i123.dk/bestilling/?product=3 (du behøver ikke mere end et basishotel)

2. Skriv dit navn ind i domænenavn og se om det er ledigt, ved at klikke på tilføj domæne. Rammer du et domænenavn, der er taget, får du ikke lov til at købe det. Rammer du dit eget domænenavn, som du har købt et andet sted, kan du vælge at hoste det her. Jeg anbefaler dit navn – f.eks. benjaminelberth.dk, og hvis det er taget, tager du stembenjaminelberth.dk

3. Lad være med at pille ved det, der er foreslået længere nede. Du vil gerne bare have Basic 3-abonnementet, og du vil gerne have, at de sørger for at installere WordPress for dig. WordPress er ubetinget det nemmeste at arbejde i.

4. Udfyld navn og oplysninger. Betal. Færdig.

5. Afvent, at i123.dk sender dig et login til dit webhotel, som du skal bruge til f.eks. at oprette en mailadresse på domænet, hvis du vil have det. I mit eksempel kan jeg oprette [email protected] eller [email protected] – og jeg kan få min gmail eller min anden mail til at køre ind over webhotellet, men der skal lidt mere opsætning til. I min spæde begyndelse som konsulent sendte jeg bare mails til og fra webhotellet, så kunden fik mail fra elberth.dk og ikke et eller andet hotmail-noget.

6. Afvent, at DK Hostmaster sender dig en mail om at du skal aktivere dit domæne. Du kan ikke logge på hjemmesiden i punkt 7, inden du har godkendt i punkt 6.

7. Afvent, at i123.dk sender dig et login til hjemmesiden, så du kan logge på og begynde at lave din hjemmeside.

8. Når du er logget på, står du i et stort kontrolpanel. Så kan du begynde at lave din nye hjemmeside og du kan se, hvad der sker på dit nye domæne. Jeg brugte i starten gratis skabeloner, der allerede ligger i WordPress-løsningen som standard. Vil du videre, så googler du efter “Free themes WordPress”, finder et tema du kan lide og uploader det som nyt tema i dit kontrolpanel – men nu begynder du at blive ambitiøs. Googl evt. efter dit partis designlinje, så du kan lægge dig op ad de rigtige farver og fonte, og bruge de officielle logoer.

9. Herefter er det første du gør at lave en forside. Det er næsten ikke til at undgå, og går du i stå, så skriver du “hvordan laver jeg en forside i WordPress”. Fra nu af er Google din bedste ven.

10. Når du har lavet forsiden, sætter du dig ind i, hvordan du laver henholdsvis Sider og Indlæg. Sider er de blivende store byggesten, som f.eks. kunne være “Om mig” eller “Kontakt mig”, “Mærkesager”, mens indlæg fungerer som små, ja indlæg, f.eks. “Kom til børnebrunch på Nørrebro” eller “Vi skal kæmpe for børnene”-indlægget.

11. Du bliver kun god, hvis du prøver dig frem, eller googler, eller spørger i dit netværk, om nogen ved, hvordan man laver endnu mere avancerede ting i WordPress, men du kan eddermame komme langt selv.

LÆG MÆRKE TIL: Der går op til 14 dage, før du overhovedet kan google noget fra din nye side frem. Google skal lige have lov at indeksere en gang. Derfra er der 117 discipliner, du kan lære: Hvordan du skriver, så du søgeoptimerer og ligger højere på Google på bestemte søgeord, hvordan du skriver godt, hvordan du udbygger med video, webhotel og meget meget mere. Men nu er du i gang!